enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpbursahaberOrhangazihaberlerson dakikagüncelbüyükşehirsiyaset
DOLAR
32,5940
ALTIN
2.496,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bursagaz, atık yönetimi ve enerji tasarrufu projeleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyor

Bursagaz, atık yönetimi ve enerji tasarrufu projeleriyle sürdürülebilir bir gelecek için  çalışıyor
05.06.2021
2.031
A+
A-

Bursagaz, çevresel sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü atık ve enerji yönetimi  çalışmalarına dair verilerini paylaştı. Bursagaz’ın LEED Platinum Sertifikası’na sahip
olan ve kendi enerjisini üreten Genel Müdürlük binası, enerji ihtiyacının 2020 yılında yüzde 38’ini, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 44’ünü kendisi karşıladı.
Aynı zamanda yaklaşık 55,5 ton metal atık ile 4 bin 500 kg alüminyum regülatör geri dönüşüme kazandırıldı.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olan SOCAR Türkiye’nin iştiraki Bursagaz, 5 HaziranDünya Çevre Günü’nde, sürdürülebilir bir gelecek için atık ve enerji yönetiminin çevreyi korumadaki önemine dikkat çekti. Bursagaz’dan yapılan açıklamada, SOCAR Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerinde enerjinin verimli kullanımının ve karbon ayak izinin azaltılmasının önemli bir yeri olduğu vurgulanırken, bu kapsamda ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası’na sahip olan Bursagaz’da öncü nitelikte çalışmalar yapıldığı belirtildi. Doğal gazın doğru şekilde kullanıldığında en çevreci, güvenilir ve ekonomik yakıt olduğu hatırlatılırken; doğal gazın iletimi faaliyetlerinin yarattığı tüm etkilerin, çevresel boyutta yaşam döngüsü prensibiyle analiz edildiği vurgulandı.
55 TON METAL ATIK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen mevzuatlara uygun olarak, Bursagaz istasyonlarındaki geçici atık depolama sahalarında depolanan elektronik atıklar, metal atıklar, sayaç ve ofis malzemelerinin ambalaj atıkları, atık piller, aküler ve atık yağlar lisanslı atık firmalar aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu atıkların büyük bir bölümünü, metal sayaçlar ve alüminyum regülatörler oluştururken, 2020 yılında geri dönüşüme kazandırılan metal atık miktarı yaklaşık 55,5 ton, alüminyum regülatör miktarı ise 4 bin 500 kg olarak gerçekleşti. Bursagaz, ofis ve sahada ise ‘Sıfır Atık’ prensibiyle, çalışanlarının evlerindeki atık pil, elektronik atık ve atık yağların da geri dönüşüme kazandırılması için destek oluyor.
AKILLI GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI 2021’DE ENERJİSİNİN YÜZDE 44’ÜNÜ ÜRETTİ
Bursagaz’ın daha yaşanabilir bir dünyaya katkıda bulunma amacına, şirketin merkez binasında yaptıkları çalışmalarla da destek verdiklerini ifade edilirken şu  açıklamalara yer verildi: “LEED Platinum Sertifikası’na sahip, sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımla tasarlanan Genel Müdürlük binamızda 2020 yılında yüzde 38, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 44 oranında enerjimizi kendi sistemlerimiz ile ürettik. Elektrik tüketiminin otomasyon sistemiyle kontrol edildiği binada, enerji

Herkese Açık / Public tüketimi önceliği yenilenebilir enerji kaynaklarına veriliyor. Elektrik enerjisi ihtiyacının belli bir oranı çatı ve cephesindeki güneş panelleri ve rüzgar türbini sayesinde güneş ve rüzgar enerjisinden karşılanıyor; ayrıca trijenerasyon sistemiyle üretilen enerji, binanın enerji ihtiyacına büyük ölçüde katkıda bulunuyor. 2020 yılında gerçekleşen elektrik tüketiminin yüzde 28’i trijenerasyon sisteminden, yüzde 10’u ise solar panellerden karşılandı. Binamızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, 2020 yılında toplamda 84 konutun kullandığı enerjiye eş değerde enerji üretimi gerçekleşti. Aynı zamanda binada toplanan yağmur suları gerekli işlemlerden geçirildikten sonra bahçe sulaması ve rezervuarlarda kullanılıyor. Bu sayede önemli ölçüde su tasarrufu gerçekleştiriliyor.”
BURSA’DA HER YIL BİNLERCE FİDAN DOĞAYLA BULUŞUYOR
Bursagaz, Bursa’ya yeşil alanlar kazandırılması ve yeni neslin çevre konusunda daha bilinçli olması amacıyla sosyal sorumluluk çalışmaları da yürütüyor. Her yıl fidan dikim kampanyası düzenleyen ve Bursagaz Ormanı projesi ile 4 bin fidanı doğayla buluşturan Bursagaz, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği “Geleceğe Nefes” kampanyasına da destek verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.