ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpbursahaberOrhangazihaberlerson dakikagüncelbüyükşehirsiyaset
DOLAR
32,3653
ALTIN
2.325,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Gölde çekilme hat safhada

Gölde çekilme hat safhada
10.12.2021
157
A+
A-

Son yıllarda yaşanan küresel ısınma ve yağışların azlığı nedeniyle tarihin en büyük çekilmesini yaşayan İznik Gölü’nde Orhangazi sahilinde daha önce tamamen suyun içinde olan iskele, çekilmeden dolayı tamamen karada kaldı.

İznik Gölü Orhangazi sahilindeki iskele göldeki çekilmenin seviyesini gözler önüne seriyor. Türkiye’nin beşinci büyük gölü konumunda olan İznik Gölü, son 3 yıldır sürekli çekilme ile gündemdeki yerini koruyor. Tarihte en yoğun çekilmenin yaşandığı İznik Gölü’nde su seviyesinin kıyıdan yaklaşık 100 metre çekildiği gözleniyor.

İskele karada kaldı
İznik Gölü Orhangazi sahilinde yer alan beton iskele ise göldeki çekilmenin boyutunu gözler önüne seriyor. Daha önce tamamı suyun üstünde olan beton iskelenin bugünkü görüntüsü çekilmenin vehametini gösteriyor. İznik Gölü Orhangazi sahilindeki beton iskele son dönemde yaşanan çekilme ile birlikte artık tamamen karada yer alıyor.

Yağışlar bekleniyor
2021 yılının mart, nisan ve mayıs ayında bölgenin yoğun kar ve yağmur alması ile birlikte göl seviyesinde hissedilir şekilde yükselme yaşanmıştı. Ancak yaz dönemi ve sonbahar mevsimlerinde yağışların düşük olması ve bölgede tarımsal sulamanın geçmiş yıllara oranla artmasından dolayı su seviyesi yeniden düşüşe geçmişti. Yaşanan su azalması ile birlikte İznik Gölü’ndeki iskele tamamen karada kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.