Yüzlerce vatandaşın katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri, coşku ve duygu dolu anlarla gece yarısına kadar sürdü.
Orhangazi de, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen anlamlı etkinliklerle anıldı. Gün boyu süren programlar, şehitleri anmak, milletin kararlılığını ve iradesini göstermek amacıyla hem duygusal hem de coşkulu anlara sahne oldu.
Yoğun Katılımla Anma Töreni
Orhangazi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma programına; Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın ve eşi Kıymet Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Karakaya, Garnizon Komutanı Burak Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Selim Kurtoğlu, Cumhur İttifakı temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi partiler, STK’lar, Ülkü Ocakları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü Nefes Kesti
Program, Gazi Orhanbey Camii’nde okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid ile başladı. Ardından mehter takımı eşliğinde Armagaz önünden başlayan Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü, Orhangazi sokaklarını adeta kırmızı beyaza boyayarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.
Cumhuriyet Meydanı’nda Duygusal Anlar
Meydanda gerçekleşen programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile yapıldı. Ardından mehter gösterileri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz gecesini anlatan video sunumları ve semazen eşliğinde ilahi dinletileri geceye damga vurdu.
Özellikle Dursun Ali Erzincanlı’nın özel olarak hazırladığı 15 Temmuz videoları, meydanda duygusal anlar yaşattı. Program boyunca vatandaşlara Orhangazi Belediyesi tarafından aşure, çorba, dondurma ve simit ikramı yapıldı.
Başkan Bekir Aydın’dan Birlik Mesajı: “Bu Meydanlar Hep Bizim Olacak!”
Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“15 Temmuz gecesi bu millet, imanla ve kararlılıkla büyük bir destan yazdı. Bugün burada, o geceki ruhla yine bir aradayız. Bu meydanlar o gece nasıl bizimse, bugün de bizimdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim bir daha o karanlık geceyi bu millete yaşatmasın.”
Gece Yarısına Kadar Süren Millî Birlik Coşkusu
Program, geç saatlere kadar süren ilahi dinletileri, görsel sunumlar ve duygu yüklü gösterilerle devam etti. Orhangazi halkı, 15 Temmuz’un yıl dönümünde bir kez daha demokrasiye ve millî iradeye olan bağlılığını meydanlarda güçlü bir şekilde ifade etti.