enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpbursahaberOrhangazihaberlerson dakikagüncelbüyükşehirsiyaset
DOLAR
32,5900
ALTIN
2.408,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
RESİM AÇIKLAMASI

Pazarda fiyatlar cep yakıyor

Pazarda fiyatlar cep yakıyor
13.04.2022
1.088
A+
A-

Orhangazi’de haftada 2 kez kurulan pazarlarda tezgahlarda ki sebze ve meyve fiyatları dudakları uçuklatıyor. Pazarda Domates’in kilosu 25-30 TL arasında satılırken, Patlıcan 30-40 TL aralığında mutfaklara ulaşıyor.

Üreticilerin binbir zahmetle ürettiği sebze ve meyve çiftçiden yok pahasına alınarak tezgahta kelimenin tam anlamıyla uçuk fiyatlara vatandaşa satılıyor. Tarladan 3 TL’ye alınan domates pazarda 30 TL’ye satılıyor. 1 TL’ye seradan alınan marul ise 15 TL’den satışa sunuluyor.

Pazara giden vatandaşlar ise gördükleri fiyatlar karşısında adeta çılgına dönüyorlar. Fiyatların bu denli yükselmesinin ekonomiyle, dövizle ya da akaryakıt fiyatlarıyla bir ilgisinin olmadığına yaşananların tamamen bir fırsatçılık olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, “Pazarda fiyatlar uçmuş durumda. Domatesin kilosu 25-30 TL, Patlıcanın kilosu 30-40 TL, Marul bile 15 TL’den satılıyor. Oysa çiftçinin elinden ürettiği ürünler neredeyse yok pahasına alınıyor. Mersindeki domates üreticisi domatesi 3 TL’den, Kazimiye köyündeki çiftçi ise 1 TL’den Marul sattığını söylüyor. Ama bu ürünlerin fiyatı pazara gelene kadar 30 kat artıyor. Bunun nedeni ne ekonomi, ne döviz, ne de akaryakıt fiyatı. Bu tamamen fırsatçılık. Devlet KDV’yi kaldırmadan fiyatını yükselterek karından vaz geçmek istemeyen süper marketlerdeki anlayış neyse Pazarda yaşadığımızda aynen bu. Pazarcı esnafını suçlamıyoruz. Onlara fahiş fiyatla mal satanları suçluyoruz. Pazarcı esnafı da yüksek fiyattan muzdarip. Onlar da yüksek fiyatlardan dolayı mallarını satamadıklarını ifade edip şikayet ediyorlar. Bir an önce bu konuya bir çözüm getirilmeli ve tarladan pazara gelene kadar ürünün fiyatının 30-40 kat artmasının önüne geçilmeli” diye konuştular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.