enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpbursahaberOrhangazihaberlerson dakikagüncelbüyükşehirsiyaset
DOLAR
32,4570
ALTIN
2.446,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cargill1000 Çiftçi 1000 Bereket İlerleme Raporu’nu açıkladı

Cargill1000 Çiftçi 1000 Bereket İlerleme Raporu’nu açıkladı
20.04.2021
1.791
A+
A-

Cargill Türkiye tarafından 2019 yılında başlatılan 1000 çiftçi 1000 bereket projesi ile ilgili ilerleme raporu, Cargill tarafından açıklandı.

Cargil’in; çiftçilerimizin verimi ve refahının artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla başlattığı 1000 Çiftçi 1000 Bereket Sosyal Sorumluluk Programı ile iki yılda 12 ilde 2200’ü aşkın mısır ve ayçiçeği çiftçisine ulaştı. İki yıl üst üste verimlilikte artan sonuçlar elde edilen proje kapsamında, ilk yıl Program kapsamında üretim yapan ve önerilere uyan çiftçiler yüzde 21, ikinci yılda pandeminin zorlu koşullarına rağmen yüzde 26’ya varan verim artışı elde etti. Üçüncü yılda kanola çiftçilerini de programa dahil edildi. Program kapsamında tarımda dijital uygulamalar, sürekli danışmanlık, kapsamlı eğitimler gibi hizmetler sunuyor, verimde artış sağlıyor, ayrıca Programın sosyal etkisini ölçüyorlar.

Cargill 1000 Çiftçi 1000 Bereket Hakkında İki yılda neler yaptı?
Cargill, 2019 yılından bu yana sürdürülen program ile ilgili yapılanları açıkladı: Cargill proje ile ilgili şu bilgileri aktardı. İlk yılında 1072 mısır çiftçisine ulaşan programın kapsamını ikinci yılında genişleterek, ayçiçeği çiftçilerini de dahil ettik. İkinci yılın sonunda 2200 çiftçiye ulaşarak toplam 70 bin futbol sahası büyüklüğüne denk bir alana etki ettik. Programa gönüllü olarak katılan çiftçiler, dijital toprak analizi, meteoroloji & sulama ve tahmin istasyonu, uydudan tarla sağlığı takibi gibi dijital tarım araçlarından faydalandılar. Teknik destek hattı ve çevrimiçi iletişim grupları aracılığıyla, ürünlerine özel danışmanlık aldılar. Finansal okuryazarlık, lisanslı depoculuk, ELÜS, Dijital Tarım Pazarı, Tarlada İş Sağlığı ve Güvenliği gibi başlıklarda bilgilendirme çalışmaları düzenledik. İki yılda toplam 43 saat sınıf içi, 18 saat çevrim içi eğitim imkânı sağladık. Çiftçiler tarlalarına özel sunduğumuz sulama, gübreleme ve ilaçlama programlarıyla kaynak tasarrufu sağladılar. Hem maliyetleri azaldı, hem de hastalık riskinin ve toprak kirliliğinin önüne geçildi. Program kapsamında yaptığımız yatırımın sosyal ve ekonomik etki ölçümlemesini gerçekleştirdik. İlk yılımızda programa yatırdığımız her 1 TL’lik yatırımın 2,53 TL değerinde sosyal getirisi oldu. İkinci yılımızda ise bu rakam 2,78 TL’ye yükseldi. Tohumdan ürüne yaşam döngüsü atık sorununa, çiftçi lehine kolaylaştırıcı çözüm geliştirmek üzere de harekete geçtik ve ‘Tarlada Sıfır Atık Yönetimi’ projesini başlattık. Atık yönetimi hakkında bilinçlendirme çalışmaları yaparak, İstanbul Teknik Üniversitesinden değerli akademisyenlerin katkıları ile eğitimler düzenledik. Konya & Karaman bölgesini pilot belirleyerek, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) iş birliği ile PAGEV’in Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi (PAKÇEV) koordinasyonunda lisanslı toplama ayırma tesisleri aracılığıyla çiftçilerimizin plastik ve atık plastik atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. 1000 Çiftçi 1000 Bereket; sürekli ve düzenli danışmanlık hizmetiyle, çiftçilere yönelik en kapsamlı sosyal sorumluluk programı olma başarısını gösterdi. Ayrıca tarım ve gıda alanında sosyal etki hesaplaması yapılan ilk program oldu. Programımız üçüncü yılında kanola çiftçilerini de dahil ederek büyümeye ve etki alanını genişletmeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.