ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpbursahaberOrhangazihaberlerson dakikagüncelbüyükşehirsiyaset
DOLAR
32,3645
ALTIN
2.325,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

2020 Faliyet Raporu onaylandı

2020 Faliyet Raporu onaylandı
05.04.2021
303
A+
A-

Orhangazi Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında dönemsel seçimler yapıldı. İyi Parti’nin önerisi sonrası oluşturulan Kadın Komisyonu’nda Meclis’te görevli tüm kadınlar yer aldı.

Nisan ayı meclis toplantısında Arapzade mahallesinde bulunan 3 farklı imar değişikliği konusu İmar Komisyonuna havale edildi. Karsak mahallesinde bulunan ve 2014 yılında Orhangazi Belediyesi mülkiyetine geçen eski köy okulunun tamamının yeniden köy okulu yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’na bedelsiz devri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tahsis talebi için daha önceden meclis kararının revize edilmesi Plan ve Bütçe Komisyonunu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi. Büyükşehir Belediye şirketlerinden olan Burulaş A.Ş tarafından Orhangazi Belediyesi’ne hibe edilmesi Meclis’te kabul edildi.

MECLİS BAŞKENVEKİLİ İLHAN KILIÇ
Orhangazi Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında, Başkanlık divanının oluşturulması gizli oylama ile yapıldı. Oylamada Meclis 1. Başkanvekilliğine İlhan Kılıç, 2. Başkanvekilliğine İbrahim Korkmaz seçildi. Kâtip asil üyeliklere ise, Nurcan Polar ve Filiz Filiz seçilirken yedeklere Şaban Bayram ile Kani Mestanlar seçildi. Yeni dönem encümen üyelerine de, gizli oylama sonucunda Selami Ekeman ile Emrullah Sözer seçildi. Ekeman ve Sözer 1 yıl süreyle Orhangazi Belediyesi’nde encümen üyeliği görevini yürütecek.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİMLERİ
Orhangazi Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında komisyonlara üye seçimi yapıldı. Komisyon üye seçimleri şu şekilde oluştu; İmar Komisyonu Ak Parti Meclis üyesi Şaban Bayram ve Abdurehim Akçay, CHP grubundan Özen Aydın.
Plan ve Bütçe Komisyona, Ak Parti grubundan Ergül Aydın ve Davut Çil. CHP’den Fatih Demir.

İHTİSAS KOMİSYONLARI SEÇİMLERİ
Hukuk Komisyona Ak Parti grubundan Hasan Turan ve Filiz Filiz ile CHP grubundan Hüdayi Demir seçildi. Ulaştırma Komisyona Ak Parti grubu adına Abdurehim Akçay ile Kani Mestanlar ve CHP grubu adına Fatih Demir seçildi. Sosyal Faaliyetler ve Eğitim Komisyonuna Ak Parti grubundan Taner Demir ile Nurcan Polat, CHP grubundan Melda Çancı seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyona Ak Parti grubundan Kani Mestanlar ve Fevzi Yılmaz, CHP grubundan Özen Aydın seçildi. Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyona Ak Parti grubundan İlhan Kılıç ve İbrahim Korkmaz, CHP grubundan Melda Çancı seçildi.

KADIN KOMİSYONU KURULDU
İyi Parti grubunun Meclis’e verdiği önerge doğrultusunda Meclis’te kadın komisyonu kuruldu. Ak Parti grubu adına İlhan Kılıç Meclis’teki tüm kadın üyelerin komisyonda yer alması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Kadın Komisyonu; Ak Parti Meclis üyeleri Nurcan Polat ve Filiz Filiz, CHP Meclis üyesi Melda Çancı ve İyi Parti Meclis üyesi Nimet Ercan’dan oluştu.
Bursa Belediyeler Birliği üyeliğine ise Ak Parti meclis üyesi Ergül Aydın ile Hasan Turan asil olarak seçilirken yedek üye olarak Ak Partili Kani Mestanlar seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.